Activiteitenkalender

Vandaag nemen Robby en Veerle jullie mee in een gedeelte van ‘De Polders van Kruibeke’, één van de grootste overstromingsgebieden (650ha) in Vlaanderen. Vroeger overwegend landbouwgebied en nu een natuurgebied waar vogels en andere dieren zich beter en beter thuis voelen. Cetti's zanger, blauwborst, sprinkhaanzanger, zwartkop en ook de nachtegaal verzorgen het welkomstconcert. Gierzwaluwen en huiszwaluwen zorgen voor een luchtacrobatieshow. En wie zit daar in zijn geel kleed in het gebladerte? Jawel, de wielewaal! Om de beverfamilie van de Rupelmondse kreek te zien zijn we wat te laat op de ochtend, maar onderweg zullen we gegarandeerd beversporen en reeën zien, en met wat geluk een vos!

Praktisch
Vertrekplaatsen:

  • 7u30 : Syntra Sint-Niklaas
  • 8u00 : Dijkstraat, Rupelmonde, parkeren aan rond punt
    https://www.google.be/maps/@51.1267577,4.2974755,201m/data=!3m1!1e3?hl=nl

Einde: voorzien rond 12u00.

Meenemen:
goeie waterdichte wandelschoenen, verrekijker, telescoop, fototoestel, drank, eventueel regenkledij maar hopelijk is 't droog

Voor meer info:

  • Johan Vercauteren +32 474 71 51 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FOLDER

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.