Activiteitenkalender

De Linie en de Fondatie zijn twee natuurgebieden in het centrum van het Waasland. Zij vormen een typisch mozaïeklandschap met graslanden, bossen, dreven, en kleinschalig akkerland. In de natuurlijke poelen vindt men voor het Waasland een rijke libellenfauna.

Er zijn gekende kolonies van Variabele Waterjuffer (Coenagrion pulchellum) en Gaffelwaterjuffer (Coenagrion scitulum) maar ook de Vroege Glazenmaker (Aeshna isosceles) werd reeds gespot. Tal van andere voorjaarslibellen worden verwacht.

 

Afspraak: om 10h00 aan de Kruiskapel van Eksaarde, aan het einde van de Kruiskapeldreef, 9160 Eksaarde (Lokeren) => volg de bordjes 'kruiskapel' tot aan de kapel, daar is parkeermogelijkheid. Na de lunch gaan we richting Fondatie (met auto's)

Meebrengen: Lunchpakket en drank voor ’s middags, verrekijker, libellennet.

Verantwoordelijke: Tom Vermeulen (0478/29 29 30, tommy.vermeulen•skynet.be)
Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.

Organisatie: Libellenvereniging Vlaanderen vzw - www.odonata.be

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.