Activiteitenkalender

Binnen het netwerk ‘Ecologische infrastructuur in de haven’ zijn reeds een 35 poelen aangelegd die voor een goede voortplanting van Rugstreeppad moeten zorgen.

In 2017 zullen ontbrekende schakels in het netwerk worden aangepakt. In totaal komen er daardoor nog 18 poelen bij. Het is dus van het allergrootste belang de populatie rugstreeppadden op de voet te volgen.

Vorig jaar telden we 630 volwassen dieren in de permanente onderdelen van het netwerk. Als we de dieren uit de tijdelijke onderdelen van het netwerk meerekenen, gaat het om een 800-tal dieren.

Vorig jaar namen 20 vrijwilligers deel aan de simultaantelling. Aangezien er nieuwe poelen zijn bijgekomen, hopen we in 2017 op meer vrijwilligers.


De koorzang van de Rugstreeppad moet je gehoord hebben!
Meld daarom je naam (en e-mail en telefoonnummer) aan Johan Baetens.

Omdat de activiteit van Rugstreeppadden afhankelijk is van de weersomstandigheden valt deze activiteit moeilijk in te plannen. De voorlopig planning ziet er als volgt uit:

  • 26 mei proeftelling (22u)
  • 27 mei simultaantelling en/of 2 juni, telkens om 22u.

Breng zeker laarzen en een zaklamp mee.

 

INFO:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0484 23 75 59

 

Organisatie
Natuurpunt Waasland Kern Haven

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.