Cursussen & workshops


In deze voordracht worden we op een onderhoudende manier ingewijd in een van de boeiendste natuurfenomenen: het wonder van de vogeltrek. Pas in de loop van vorige eeuw heeft men een goed deel van dit mysterie kunnen ontrafelen. Hoe slagen vogels erin om hun doel te bereiken? En hoe weten we dat? Wat is haasje-over-trek en wat bedoelt men met de grote cirkel-route. Hoe bereiden vogels zich voor op deze hachelijke onderneming?

We leren ook wanneer vogels trekken en met welke problemen ze onderweg af te rekenen hebben. We krijgen een boeiend overzicht van de verschillende methodes om vogeltrek te onderzoek en wat dat opgeleverd heeft, gaande van het klassieke ringwerk over zenderonderzoek tot het nieuwste van het nieuwste, een apparaatje van amper 1 g dat zelfs bij zangvogeltjes kan gebruikt worden.

Inschrijven verplicht. Natuurpunt leden 5 euro. Niet-leden 8 euro.
Afspraak: Natuurhuis Kapelstraat 170a 9150 Steendorp - 20 tot 22 u

Lesgever theorie: Koen Leysen - Natuurpunt CVN (13/10)
Lesgever praktijk: Gerry Heyrman (14/10-21/10)

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0473 72 66 15

Organisatie: Natuurpunt Waasland - Kern Scousele

 


 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.