Activiteitenkalender

Ook uitgestorven natuur kan interessant zijn. De Waaslanders die dit museum nog niet bezocht hebben zullen verbaasd staan. Een klein maar propvol modern museum vol fossielen uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht gegeven aan de vondsten uit de Waaslandhaven, met 4 gevulde vitrines. Het archeologisch materiaal is eerder beperkt en bestaat voornamelijk uit bewerkte silex uit België, Frankrijk en Afrika.Tevens fungeert het museum als zetel van de Belgische Vereniging voor Paleontologie.

Oprichter en fervent fossielverzamelaar Luc Van Gysel zal ons gedurende 90 min rondleiden (nadien is er gelegenheid om de dorst te lessen in de cafetaria).

Kostprijs ter plaatse te betalen 4 euro (drank niet inbegrepen).

Let op voor een goede organisatie minstens een week vooraf inschrijven per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gsm 0487684979. Indien nodig splitsen we in twee of drie groepen. Groep 1 om 13.30h. Groep 2 om 15h en groep 3 om 16.30h.

Samenkomst aan het Huis van de Evolutie: Lage kerkwegel 5 Sint-Gillis-Waas (betonbaantje naast lage kerkwegel 3 recht over het nieuwe gemeentehuis).

Al een kijkje nemen kan op  www.huisvandeevolutie.net

 

Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Noord i.s.m. Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.