Activiteitenkalender

De oude Durme, op de grens tussen Hamme en Waasmunster, is een afgesneden meander van de Durme. De Durme kronkelde er tot 1934 nog van Hamme naar Waasmunster. Door het rechttrekken van de Durme werd deze meander afgesloten, zodat deze niet meer onder invloed staat van eb en vloed. Tussen de oude Durme en de Durme bevindt zicht het Weijmeersbroek, dit is een open meersenlandschap met riet, moerasvegetatie en een bosgordel. In dit heel gevarieerd en waterrijk landschap gaan we op zoek naar libellen.

Niveau:
2 - we inventariseren een gebied; wie actief wil helpen zoeken, is meer dan welkom.

Trajectinfo:
We leggen het traject, langs de oever van de oude Durme en de Durmedijk, te voet af.

Afspraak:
Zondag 23 juni om 13u30, einde voorzien rond 17u00. We spreken of aan de parking t.h.v. restaurant het Palingshuis op het einde van de Palingstraat in Hamme/Waasmunster (coördinaten: 51.102366, 4.103719)

Meebrengen:
potjes, libellengids, insectennet.

Info:
Philippe Cattelain, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0479227048.
Bij ongunstig weer (regen en wind) gaat deze activiteit niet door. Bij twijfel, neem de dag zelf telefonisch contact ten laatste om 13 uur.

Organisatie:
Regionale Insectenwerkgroep Voelspriet i.s.m. libellenwerkgroep Waasland.

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.