Activiteitenkalender

In de voormiddag bezoeken we het natuurgebied De Hoge Dijken in de gemeente Oudenburg. Dit 52 hectare groot gebied is een waar vogelparadijs dat men kan ontdekken via het wandelpad rond de plas en via de kijkhutten.

Voor de lunch regelen we een locatie waar we onze boterhammetjes kunnen nuttigen.

In de namiddag bezoeken we de IJzermonding waar zout en zoet water elkaar ontmoeten en zich een bijzondere biotoop met slikken, schorren, duinen, strand en polders ontwikkelde. We kunnen dus genieten van de natuurpracht van de IJzermonding.

We vertrekken om 7.30 u aan Syntra Sint-Niklaas en rijden met zo weinig mogelijk wagens kostendelend (€ 1,00 per 25 km). We verwachten terug te zijn rond 18.30 u.

Meenemen:
· Aangepaste kledij, schoenen (we maken een flinke wandeling) en lunchpakket.
· Telescoop, verrekijker, vogelgids, … .

Inschrijven
Deelname is gratis maar we weten graag met hoeveel mensen we zijn. Daarom graag inschrijven via bijgevoegde link : klik hier
of door contact op te nemen met Marc Smet - 03/778 16 18 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer info over de uitstap :
Geert Bussens 0474/73.69.39 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Organisatie:
Natuurpunt Waasland kern Zuid

Folder

 

 

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.