Activiteitenkalender

Uilenwerkgroep Waasland nodigt je uit op haar 5de infoavond met als thema’s: “Ringwerk Uilenwerkgroep Waasland” en “Muizen & Uilen” op woensdag 16 oktober 2019 in CC De Kouter in Belsele vanaf 18u45

Uilenwerkgroep Waasland werd opgericht in 2014 en is nu vijf jaar actief. Het kriebelt om kort terug te blikken. Daarnaast komen twee thema’s aan bod.

 1. Ringwerk Uilen: Hoe is dit de voorbije jaren geëvolueerd? Welke informatie levert het op? Wat hebben we meegemaakt en geleerd
 2. Muizen& Uilen: uilen kunnen niet zonder muizen. Het steengoede muizenjaar 2019 vertaalde zich in een ongezien broedsucces bij voornamelijk kerkuil in de door ons opgevolgde nestkasten. Welke muizen komen vooral voor in onze regio en op welke manier werkt(e) het muizenmeetnetwerk?

 

Programma:

 • 18u45 deuren open – welkom in Cultuurlokaal De Kouter, Koutermolenstraat 8 b, 9111 Belsele
 • 19u00 – Terugblik op 5 jaar Uilenwerkgroep Waasland
 • 19u15 – Ringwerk Uilenwerkgroep Waasland
  Geert De Smet is vogelliefhebber in hart en nieren. Bijna dagelijks vindt hij wat tijd voor zijn hobby: het ringen van vogels. Niet enkel uilen maar ook o.a. huiszwaluwen en heel wat vogels op trek kregen van hem en zijn collega’s van onze lokale Wase ringgroep “Durme” al een ring om de poot. Hoe is het ringwerk van de uilen de voorbije vijf jaar geëvolueerd? Kunnen we er naast wat interessante weetjes ook al informatie uithalen die ons kan helpen bij bv. het uitwerken van beschermingsmaatregelen?
 • 20u15 – pauze en informeel contact met o.a. streekbier Steenuilke – winst uit de tap gaat naar de werking van Uilenwerkgroep Waasland.
 • 20u45 – Muizen & Uilen 
  Leo Bulkmans en Mark Staut werkten als vrijwilliger mee aan het Muizenmeetnet. Zij brengen een boeiend overzicht van de muizen in onze regio. Ze nemen u mee in de boeiende wereld van de muizenvangers en observators.
 • Einde rond 22 – 22u15 uur

 

Voor wie?
Ben je geïnteresseerd in vogels en uilen in het bijzonder? Of misschien ben je eerder een muizen-liefhebber?

 

Praktisch:
Toegang gratis. Wel voor 8/10/2019 een seintje als je komt:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0485 38 19 87
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0479 28 73 84

  

FOLDER

 


 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.