Activiteitenkalender

Na de verrassende zomereditie van vorig jaar, zoeken we op Pinksterzondag verder naar libellen in dit wachtbekken. Mede dankzij de herinrichting in 2014 en het natuurgericht beheer is dit wachtbekken tot een gevarieerde plek geëvolueerd (ruigtes, waterpartijen, bos, graslanden ecologisch begraasd met een oud schapenras). Deze activiteit gebeurt in samenwerking met Libellenwerkgroep Waasland. Uiteraard negeren we andere ongewervelden niet.

Niveau2:  we inventariseren een gebied; wie actief wil helpen zoeken, is meer dan welkom.

Trajectinfo: maximum enkele kilometer; verplaatsing is te voet en op sommige plekken kan het nat en modderig zijn.

Afspraak: om 13u30 op het einde van het Eeksken te Lebbeke, voorbij het stationsgebouw Heizijde. Google map coördinaten: 50.988556, 4.158361.

Meebrengen: vlindernet, verrekijker, determinatiesleutels, fotogidsen en/of fototoestel.

Info: Floris Vanderhaeghe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0491/35.10.98). Bij extreem ongunstig weer (regen en wind) gaat deze activiteit niet door. Bij twijfel, neem de dag zelf telefonisch contact ten laatste om 12u30.

Organisatie: Regionale Insectenwerkgroep Voelspriet i.s.m. Libellenwerkgroep Waasland

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.