Activiteitenkalender

20190721 205026

De 20ste editie van Erfgoeddag kreeg als thema “De Nacht” en wordt gevierd met een heel erfgoedweekend.

Dieren die bij nacht tot leven komen- en hun geluiden- inspireren mensen al eeuwen tot fascinerende verhalen, over wolf, vos, vleermuis, uil… Wij gaan het “in het echt beleven”!

Kris, de conservator van het Schor Ouden Doel, neemt ons mee op sleeptouw. We maken een avondwandeling met wellicht al wat nachtleven. Daarna gaan we aan de slag met de batdetectors: hoe werken ze en hoe determineren we daarmee vleermuizen? Als het weer het toelaat, stellen we de nachtvlinderlamp op: benieuwd welke soorten hier thuis zijn! Kunnen we ze allemaal determineren? We maken een uitstapje naar de boerderij waar we veel kans maken op een ontmoeting met één of wel twee kerkuilen. En onderweg zien we misschien een vos?

We vertrekken aan het Museum en ronden daar ook af, voor wie wil met een drankje, sowieso in een gezellige sfeer! Welkom!

 

Wanneer: zaterdag 25/04/2020 van 19:30 tot we alles gedetermineerd hebben 😉
Locatie: PolderMAS, Ouden Doel-Dijk 13, 9130 Ouden Doel
Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Haven ism PolderMAS
Info & Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 0488484433

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.