Activiteitenkalender

In de Jef De Pauwstraat te Sint-Niklaas, vlak bij De Ster, steken elk jaar honderden padden de straat over in de hoop de poel waar ze hun eieren willen afzetten te bereiken. Echter, zij worden door de passerende auto's meedogenloos platgereden.

De bewoners uit de straat, onder leiding van Isabel Huys, willen daar nu wat aan doen en gaan nu op georganiseerde wijze een heuse paddenoverzet organiseren.

Dit gebeurt met de gewaardeerde hulp van de stad Sint-Niklaas, die zich engageert om schermen en ander toebehoren te plaatsen zodat a) de padden niet meer vanzelf over kunnen steken en b) het verkeer gemaand wordt om zeer traag te rijden. Zij staan ook in voor de financiering van deze materialen.

Wij zijn nu op zoek naar vrijwilligers die zich voor deze leuke taak een paar avonden willen inzetten, tussen 15 februari en 30 maart.

  • Je kan je naam + GSM-nummer opgeven via een doodle : klik hier.
  • Je hoeft zeker niet al die avonden vrij te houden, met enkele avonden zijn we al ongelooflijk blij!
  • Hou zeker al de avonden die je hiervoor gereserveerd hebt in de Doodle, vrij : we rekenen dan op jou!
  • Je GSM-nummer nemen we op in een WhatsApp groep waarin we je elke dag op de hoogte houden van de paddentrek, want die is niet altijd even intensief. Na de paddentrek wordt je GSM-nummer verwijderd uit de groep. Het wordt ook voor geen enkel ander doeleinde gebruikt.

 

Meer info nodig?
Lees zeker de folder op de webpagina van natuurpunt: klik hier.
Je vindt er ook heel wat uitleg over wat er te doen is wanneer je komt helpen: klik hier.
Je kan je ook steeds wenden tot de plaatselijke verantwoordelijke, Isabel Huys : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie:
Natuurpunt Waasland kern Zuid

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.