Cursussen & workshops

Als een galmug of -wesp een eitje legt in een blad of ander deel van een boom, groeit op die plek als reactie een abnormale zwelling: een gal. De larve die uit het eitje komt, vindt in de gal een beschermd onderkomen en volop voedingsstoffen. Tijdens deze lezing legt Hans Vermeulen ons uit hoe de levenscyclus van de galvormende insecten in elkaar zit en passeren een aantal bekende en minder bekende gallen en hun waardplanten de revue.

Wanneer:

  • 05/11/2019 van 19u30 tot 22u30
     

Spreker:
Hans Vermeulen - Natuurpunt-CVN

Waar:
Natuurhuis Kapelstraat 170A, 9140 Steendorp
Bekijk op Google Maps

Informeren
Gezien de beperkte plaatsen, gelieve eerst contact op te nemen met
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0473 72 66 15

Prijs:
tarief leden: 8 euro
tarief niet-leden: 10 euro

Inschrijven
Doe je door het digitaal formulier in te vullen. Daarna stort je 8 euro (leden of 10 euro (niet-leden) op rekening BE05 0017 5616 3475 van Natuurpunt Waasland kern Scousele met vermelding ‘lezing gallen’. Je inschrijving is pas definitief wanneer we je betaling ontvangen hebben.

 

INSCHRIJVEN

 

FOLDER downloaden 

 

Organisatie:
Natuurpunt Waasland kern Scousele i.s.m. Natuurpunt CVN

  

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.