Fotoarchief

Steengelaag 

Deze hoogdag voor natuurstudie gaat door in de Verrebroekse Plassen (Haandorpweg, 9130 Beveren), een gebied dat niet vrij toegankelijk is.  De soortenzoekdag duurt vanaf  ’s ochtends tot na middernacht.

Resultaten soortenzoekdag kan je hier opvolgen.

Organisatie: een samenwerking van Wakona (Wase koepel voor natuurstudie), Natuurpunt Waasland kern Haven en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB is beheerder van het natuurgebied).

 

Sfeerfoto's:

 foto's :Katrien Doggen

 foto's :Bram Vereecken

 

"Afgelopen zaterdag ging de Soortenzoekdag van WAKONA | Wase Koepel voor Natuurstudie door in de Verrebroekse Plassen, in samenwerking met Natuurpunt Waasland - Haven en Natuur en Bos, een gebied dat voor deze gelegenheid uitzonderlijk toegankelijk was.

Ondanks de hitte vonden we meer dan 460 soorten (het aantal kan nog een beetje oplopen. Voor de volledige lijst van waarnemingen zie: 

Veel dank aan de studiewerkgroepen die mee kwamen zoeken en aan de vrijwilligers, voor de logistieke ondersteuning. Het was een geslaagde dag!"

Katrien Doggen"

 

Beste natuurstudie-liefhebbers,

Graag wil ik jullie in naam van Wakona, ANB en Natuurpunt Waasland kern Haven bedanken voor jullie deelname aan de Wakona-Soortenzoekdag in de Verrebroekse Plassen. Het was een heel aangename en zeer succesvolle dag!

Dankzij jullie inspanningen werden niet minder dan 530 soorten waargenomen, waarvan 225 nieuwe soorten voor het gebied. Dit is de huidige situatie (21 september), de lijst kan nog wijzigen na validatie en niet iedereen had al de kans om waarnemingen in te brengen.

Lijst alle waargenomen soorten t.e.m. 20 september 2023, S = soortenzoekdag, N = nieuw

Nogmaals bedankt!

Beste groeten
Brigitte

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.