Fotoarchief

Na alle zware kerstfeestjes en nieuwjaarswensen kan een dagje uitwaaien in de buurt van de Schelde deugd doen. Genieten van het landschap en de natuur. Daarom organiseert Natuurpunt Waasland de achtste editie van ‘Ganzondag’. Een dag waarop je meegevoerd wordt in een boeiend verhaal over vogels, natuur en het havengebied. Tegelijkertijd maak je kennis met enkele prachtige pareltjes van natuurgebieden en kan je in en om het toekomstige grenspark Groot Saeftinghe wandelen (http://www.grensregio.eu/projecten/grenspark-groot-saeftinghe).

In de polders verblijven elk jaar heel wat wintergasten zoals ganzen, smienten en andere watervogels. We zorgen voor telescopen en verrekijkers zodat je deze gasten goed kan bewonderen. De vaste waarden zijn de brandganzen, de kolganzen, de grauwe ganzen en de smienten die in grote aantallen aanwezig zijn. Ook vogels als buizerd, kiekendief en torenvalk zijn regelmatig te bewonderen. En wie weet: misschien vliegt de velduil wel boven het Schor.

De ‘ganse’ dag kan je meewandelen met gidsen in en om het grenspark Groot Saeftinghe in wording. Je kan ook op eigen houtje rondwandelen. Een kijkje aan de Scheldedijk kan ook heel wat moois opleveren: bij laag water komen hier redelijk wat steltlopers zoals kluut, wulp en scholekster hun kostje bij elkaar scharrelen.

 

Plaats: Infokeet, Zoetenberm 6A, 9130 Doel (deelgemeente van Beveren).
De infokeet is gelegen op het kruispunt van de Westlangeweg en de Zoetenberm. Een routebeschrijving vind je op http://www.hedwigeprosper.be/route. Parkeren kan aan de infokeet zelf.

Meer info over het programma en de vertrekuren van de wandelingen volgen nog.
Voor meer informatie e-mail Johan Baetens of bel hem (0484 23 75 59)

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.