Nieuws

De jaagpaden op de dijken in de Waaslandhaven zijn een uitgelezen plek om de vogelpopulatie in de natuurgebieden te observeren. Ook voor fietsers en wandelaars zijn het geschikte routes om de regio te verkennen. En net omdat iedereen de jaagpaden veilig wil gebruiken is het belangrijk de gebruiksregels te respecteren.


“We kregen verschillende klachten over auto’s van vogelkijkers op de jaagpaden” zegt boswachter Bram Vereecken van het Agentschap voor Natuur en Bos. “Een jaagpad is officieel een private dienstweg. Behalve dienstwagens en houders van een toelating, is gemotoriseerd verkeer er totaal verboden. Voetgangers, fietsers en bromfietsers (klasse A) mogen erop, auto’s niet. Snelle e-bikes mogen er ook op maar moeten ook de snelheidslimiet van 30 km per uur respecteren. Dus één goede raad: parkeer je auto benedendijks als je vogels wilt komen spotten in de Waaslandhaven.”


Meer informatie over het gebruik van de jaagpaden vind je op https://www.vlaamsewaterweg.be/jaagpaden

 


 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.