Dagvlinderflash
Het heetste dagvlindernieuws op uw bord !.
Is deze mail niet goed leesbaar?
View it in your browser.

Herexamen op 29 maart!

Foto: Jurgen Couckuyt. Intensieve zoektocht naar eitjes 

Tijdens onze 2de zoektocht naar de eitjes van de Eikenpage bleven we op een scoreloos gelijkspel steken in de bossen van de Gouden Leeuw te Sinaai. Het is onze eerste echte nulwaarneming van het project en ook dat kan waardevol zijn. Deze bossen bestaan vooral uit Dennen met hier en daar in de rand een verdwaalde Eik. Het was niet makkelijk zoeken in de hoog opgesnoeide takken maar de 9 enthousiaste vrijwilligers deden flink hun best. Dank je wel aan Nathalie, Agnes, Philippe, Laurent, Michael, Bram, Tom en een speciale vermelding voor Robin die vanuit het Pajottenland tot hier is gekomen voor dat ene eitje. Jammer dat we hem dit niet konden tonen, maar op zondag 29 maart krijgt iedereen een nieuwe kans in de bossen rond de Ster te St-Niklaas. Wie mee wil Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om op de hoogte te worden gehouden.
Van onze eerste zoektocht in de bossen van Waasmunster is er een verslag gemaakt. Je kan het hier nalezen op de website van WAKONA. Veel leesgenot!

Landelijke vlinderdag in Nederland

Tabel: het programma van de dag (bron: Vlinderstichting NL)

Er kan nog altijd meegereden worden vanuit onze streek naar Nederland voor een afspraak met onze Nederlandse collega's. Net als de bijeenkomsten van NP in Mechelen houdt men ook daar een grote meeting over vlinders met alles er op en aan. Wie mee wil rijden kan met ons dat doen vanaf Lokeren of Waasmunster. Graag een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer info op deze link.

komende activiteiten

Zaterdag 7 maart 2015
Landelijke dag Nederlandse vlinderstichting
Plaats: Wageningen (NL)
Inschrijvingen: hier
Vanuit België rijden we samen naar NL. Schrijf je in via de bovenstaande link en laat weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je mee carpoolt die dag.

Zondag 29 maart
Zoektocht eitjes Eikenpage
Plaats: bossen rond recreatiedomein de Ster te St-Niklaas.
Start: 10u00
Meer info en inschrijven: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag 4 april

Bijeenkomst VVE WG Dagvlinders.
Plaats: BC Molsbroek Lokeren.
Start: 13u30
Programma: Leptidea project (Boswitjes)
Dit is een belangrijke bijeenkomst in het kader van het lopende project.
Wie interesse heeft om mee de Boswitjes te helpen determineren in deze studie, moet de datum in zijn agenda nu vastleggen.
meer info: VVE WG Dagvlinders

Zaterdag 30 mei
Vlinderwandeling Hamme

ism NP Hamme en vzw Durme
meer info volgt later.
 
 
Copyright © *2015|* *|project dagvlinders|*, All rights reserved.

ons mail adres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 





 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.