Dagvlinderflash
Het heetste dagvlindernieuws op uw bord !.
Is deze mail niet goed leesbaar?
View it in your browser.

Teken de petitie aub?

Foto Jurgen Couckuyt: Zien we dit tafereel nog in de toekomst?

Trek jij al eens naar de natuur in je buurt? Die groene parels die voor zuurstof zorgen en een laatste toevluchtsoord vormen voor onze dagvlinders? Als het van de Vlaamse administratie afhangt, is het daar binnenkort misschien mee gedaan. Er zijn plannen opgedoken om het nu al ontoereikende natuurbeleid voor verenigingen nog verder te kortwieken. Daarmee komen toekomstige projecten voor oa dagvlinders ook in gevaar! Onze dagvlinders hebben het nu al zo moeilijk om te overleven in het arme Vlaamse landschap. Tegen deze plannen komen vzw Durme, Limburgs Landschap en Natuurpunt in actie.

Gelukkig is het nog niet te laat. Zet je naam onder deze petitie en overtuig Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege om de voorstellen in de zogenaamde uitvoeringsbesluiten ’betreffende de natuurbeheerplannen en de erkenning van natuurreservaten’ en 'financiering' aan te passen.

Teken de petitie opdat Joke haar kinderen ook de kans kunnen krijgen om van dagvlinders te genieten in de toekomst!

 
 
 
Copyright © *2015|* *|project dagvlinders|*, All rights reserved.

ons mail adres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
   

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.