Natuurpunt Waasland vzw - kernen

Contact: Katrien Doggen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waasland Haven

De kern Haven van Natuurpunt Waasland vzw zet zich sinds 2012 in voor natuur in en rond het Waaslandhavengebied (Doel, Kallo, Kieldrecht, Verrebroek en een stukje Zwijndrecht), op het vlak van: 

  • educatie: Ganzondag, Vlaamse Havendag: "Ontdek de Rietvelden van Kallo", Nacht van de Vleermuis,... 
  • beheer: Haasop, Spaans Fort, Steenlandpolder, Vlakte van R2, Schor Ouden Doel, Grote Geule en Kleine Weel Kieldrecht,... 
  • bescherming: orchideeën, oeverzwaluwen, amfibieën,... 
  • studie: tellingen van huis- en oeverzwaluwen, slaapplaatstellingen van wulpen, meeuwen, aalscholvers,... monitoring van broedvogels, vleermuizen, muizen, vissen, rugstreeppadden, nachtvlinders en verschillende soorten inheemse orchideeën. 

De kern is ook sterk betrokken bij het project "de Antwerpse Haven Natuurlijker". Om het draagvlak te vergroten voor het behoud en de bescherming van de lokale natuur organiseren we verschillende geleide wandelingen, teambuildings, opruimacties, infoavonden... Interesse in onze activiteiten of zin om mee te werken? Contacteer ons gerust!

Info & contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +32 484 23 75 59

(website in opbouw: https://www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-waasland-kern-haven)

 

laatst bijgewerkt: 02/2023

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.