Natuurpunt Waasland vzw - kernen

Contact: Els Claus - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waasland AntwerpenLO

Natuurpunt Waasland kern Antwerpen Linkeroever is een kern van Natuurpunt Waasland vzw.

Onze kern is werkzaam in een klein deel van het district Antwerpen, heeft zo’n 250 leden en beheert 100 ha natuurgebied.

Onze kern is actief in natuurbeheer, natuurstudie, natuureducatie en beleid. Meer info hierover vind je op https://www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-waasland-kern-linkeroever

Onze kern ligt aan de basis van het ontstaan en bescherming van de natuurgebieden op Linkeroever: Blokkersdijk (100 ha), Sint-Annabos (100 ha), Het Rot (80 ha), Vlietbos (32 ha) en Burchtse Weel (58 ha). Samen goed voor bijna 400 ha beschermde natuur aan de rand van de grootstad.

De kern heeft geen eigen Werkgroep Natuurstudie maar zet wel permanent in op natuurstudie:

  •      6x/jaar winterwatervogeltellingen in Blokkersdijk, Het Rot, Burchtse Weel en de Schelde
  •      Wekelijks vogelmonitoring in Blokkersdijk
  •      Jaarlijks broedvogelinventarisatie in Blokkersdijk
  •      Gerichte monitoring en inventarisaties van insecten, planten, paddenstoelen, enz. in diverse natuurgebieden.

De resultaten van deze onderzoeken worden opgenomen in waarnemingen.be. Topics worden gepubliceerd in het tijdschrift Natuur.Link van Natuurpunt Waasland en/of de facebookpagina of Nieuwsflits van onze kern. 

Wie geïnteresseerd is in onze studie-activiteiten neemt contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

laatst bijgewerkt: 02/2023

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.