natuurverenigingen

 01 JNM logo met baseline

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu.

Samen trekken we het hele jaar door de natuur in en leren we bij aan de hand van wat we allemaal waarnemen. Af en toe helpen we een Natuurpuntafdeling met natuurbeheer of bouwen we nestkasten, werken we met de microscoop, gaan we braakballen pluizen…

Vele jaren was er een bloeiende werking in het Waasland, die met het ouder worden van de leden/leiding helaas noodgedwongen zo goed als verdween. Enkele 26+ers van Natuurpunt Waasland slaan nu de handen in elkaar om een nieuwe werking van de grond te krijgen, waarna ze de fakkel zo gauw mogelijk doorgeven aan de nieuwe generatie JNM-leden & -leiding.

Afdeling Waasland is vooral actief in (Groot-)Beveren, Sint-Niklaas, Kruibeke, Stekene, Linkeroever en Zwijndrecht en plant activiteiten van een halve dag, meestal op zondagvoormiddag, ongeveer 2 maal per maand. De uitvalsbasis is De Reinaerthoeve in Ouden Doel, waar we maandelijks bijeenkomen. 1 maal in de maand plannen we een uitstap naar natuurgebieden in de buurt (Blokkersdijk, Hof ter Saksen, Groot Rietveld, overstromingsgebied Kruibeke, Stropersbos,...). Af en toe is er een uitstap iets verder.

Info & contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(website: https://jnm.be/nl/afdelingen/jnm-waasland )

 

laatst bijgewerkt: 02/2023

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.