natuurverenigingen

 01 JNM logo met baseline

 

www.jnm.be/durmeland 

Actief in: Daknam, Eksaarde, Lokeren, Appels, Baasrode, Dendermonde, Grembergen, Mespelare, Oudegem, Schoonaarde, Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Hamme, Moerzeke, Zele, Waasmunster, Berlare, Overmere en Uitbergen.

 

Wij organiseren ook natuurstudie activiteiten, maar dan meer voor kinderen ...

 

JNM staat voor Jeugdbond voor Natuur en Milieu, een vereniging voor álle jongeren die geïnteresseerd zijn in natuur en milieu.

Samen trekken we de natuur in om ons te verdiepen in de diversiteit van ons planten- en dierenrijk. We trekken naar de mooiste natuurgebieden waar zeldzame waarnemingen ons hart sneller doen slaan, maar ook een stevige wandeling in een weidse omgeving doet ons bloed sneller stromen.

De natuur krijgt het vaak hard te verduren. Waar we kunnen, ondernemen we de nodige acties om ruimte aan natuur te geven. We hanteren regelmatig zelf een schop of zaag om een handje te helpen. Samen buiten zijn en aan natuurbeheer doen geeft een machtig gevoel.

Wij sluiten onze ogen niet voor milieuproblemen. Elke JNM-activiteit is een poging om op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven te gaan. Daarnaast proberen we ook anderen hiervan bewust te maken, door actie, gebaseerd op goede achtergrondinformatie.

JNM organiseert tal van projecten en nationale bijeenkomsten rond specifieke onderwerpen. Het kampenseizoen is het hoogtepunt van ons activiteitenaanbod. Men kan in de zomervakantie kiezen tussen een 60-tal kampen en volop genieten van alles waar JNM voor staat: natuurstudie, natuurbeheer en milieubescherming.

Aarzel niet om ons te vergezellen, want we staan altijd open om onze kennis en passie met nieuwe mensen te delen!

 

JNM Durmeland is één van de afdelingen van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, kortweg JNM , die actief is in de gemeenten Lokeren, Zele, Dendermonde, Hamme en Berlare. Zoals hierboven reeds vermeld doen we aan natuurstudie, en milieubescherming. 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.