natuurverenigingen

http://www.vzwdurme.be/

Vzw Durme is één van de drie erkende terreinbeherende natuurverenigingen die al 50 jaar staat voor natuurbehoud en meer biodiversiteit langs Durme, Moervaart en Schelde. We beheren 13 natuurreservaten in 12 gemeenten (zo'n 500 hectare!) . Zo zorgen we voor meer natuur in het Waas- en Scheldeland.

Daarnaast brengen we mensen met een hart voor de natuur samen. We hebben 12 professionele medewerkers en een honderdtal vrijwilligers die de vereniging mee draaiende houden. Elk jaar genieten meer dan 100.000 bezoekers van begeleide wandelingen, tentoonstellingen, workshops, (kinder)cursussen en natuuruitstappen in onze natuurgebieden.

In onze twee bezoekerscentra in Lokeren (Molsbroek) en Berlare (Donkmeer) komen jaarlijks zo’n 500 groepen (jong en oud) langs voor een begeleide wandeling, natuuractiviteit of tentoonstelling. Vogels spotten, kriebeldiertjes zoeken of biologisch wateronderzoek, je komt steeds op een interactieve manier in aanraking met de natuur.

 

laatst bijgewerkt 02/2023

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.