werkgroepen

Contact: Katrien Doggen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds 2012 staat Natuurstudiewerking Waasland Kern Haven actief in voor de inventarisatie/monitoring van onze natuur in en rond het Waaslandhavengebied, zowel binnen als buiten onze natuurgebieden in Kieldrecht, Verrebroek, Doel, Kallo en een stukje Zwijndrecht. De informatie die voortkomt uit deze natuurstudie wordt gebruikt om de resultaten van het gevoerde natuurbeheer te toetsen aan de doelstellingen, waar nodig het beheer bij te sturen en om bij te dragen aan de uitvoering van het soortenbeschermingsprogramma Antwerpse haven. 

We zijn ook sterk betrokken bij het project “de Antwerpse haven natuurlijker”.

We nemen deel aan tellingen van huis- en oeverzwaluwen, slaapplaatstellingen van wulpen, meeuwen, aalscholvers,... monitoring van broedvogels, vleermuizen, muizen, vissen, rugstreeppadden, nachtvlinders en verschillende soorten inheemse orchideeën. We zorgen voor de bescherming van orchideeën, oeverzwaluwen (inrichting broedwand), amfibieën (overzetactie en translocatie). We organiseren infoavonden om de resultaten van ons inventariseringswerk mee te delen.

Zin om -ook zonder grondige voorkennis- mee te werken? Contacteer ons!

Johan Baetens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +32 484 23 75 59
Katrien Doggen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +32 484 05 01 73

 

laatst bijgewerkt: 02/2023

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.