www.durmevallei.be/

Contact:
Joris Everaert - joris.everaert[at]telenet.be - 0497-67 23 69

De Vogelwerkgroep Durmevallei is een onafhankelijke werkgroep in nauwe samenwerking met de regionale natuurvereniging vzw Durme en met vzw Natuurpunt. Het werkingsgebied omvat de gemeenten Lokeren, Sint-Niklaas, Waasmunster, Hamme, Zele en Berlare, alsook de deelgemeenten Elversele en Tielrode (Temse) en Grembergen (Dendermonde) en een klein randgebied van Stekene en Wichelen.

Het belangrijkste huidige doel van de vogelwerkgroep is de regionale coördinatie voor diverse gewestelijke of regionale projecten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Natuurpunt, vzw Durme en Vogelbescherming Vlaanderen: o.a. Watervogeltellingen Vlaanderen, Bijzondere Broedvogels Vlaanderen, Algemene Broedvogels Vlaanderen, Weidevogelbeheer, Trektellingen, Kleurringen Kokmeeuw, Zwaluwen, Visdieven, Ooievaars, Slechtvalk, ...
Daarnaast worden er soms activiteiten georganiseerd of is er samenwerking met activiteiten van vzw Durme of Natuurpunt. Met enkele jaarlijkse vergaderingen al dan niet in combinatie met een activiteit, wenst de vogelwerkgroep ook alle ornithologen uit de regio samen te brengen om afspraken te maken voor projecten e.d. en vooral voor een gezellig samenzijn.

 

laatst bijgewerkt: 01/2024

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.