Wens je de dagvlinderflash te ontvangen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wegens het grote succes en de verrassende resultaten wordt het dagvlinderproject Durme en Scheldegebied ook in 2016 verdergezet. 

 

Al enkele jaren wordt in de Durme- en Scheldestreek een grote zoektocht gehouden naar onze dagvlinders. Dit kadert in een project om deze dieren in kaart te brengen over een gebied van ongeveer 125 km². Vanaf 2004 tot op heden werden de gegevens reeds verwerkt tot een bruikbaar geheel. Dit jaar (2013) willen we echter de kers op de taart zetten door de bewoners mee te betrekken in dit project. Het is de bedoeling alle waargenomen dagvlinders na het project te publiceren, zodat er een idee kan gevormd worden hoe het nu eigenlijk zit met onze dagvlinders in de streek.

 

Wij zien ze graag vliegen met uw medewerking.

Doe mee aan dit project en geef uw waarnemingen in op www.waarnemingen.be.

 

Zoek deze prachtige dagvlinders in één van de volgende gemeenten (en haar deelgemeenten): Wachtebeke, Moerbeke, Lochristi, Lokeren, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Sinaai, Belsele, Sint-Niklaas, Waasmunster, Temse, Laarne, Berlare, Zele, Hamme, Dendermonde, Wetteren, Wichelen, Lebbeke en Buggenhout. 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.