Contact:
Joris Everaert - joris.everaert[at]telenet.be - 0497-67 23 69

 

De Zoogdierenwerkgroep Waas, Durme en Schelde is in 2016 opgericht. Het is een werkgroep binnen het werkingsgebied van WAKONA (Waasland, Antwerpen-Linkeroever, Zwijndrecht, Hamme, Zele en Berlare.), inclusief ook Baasrode, Buggenhout, Lebbeke en Wieze. Er is hiervoor een samenwerking met verschillende Natuurpunt afdelingen en de regionale natuurvereniging vzw Durme.

 

Doelstellingen

  • Een boost geven aan zoogdierenonderzoek in ruwweg de regio van de Wase Koepel voor Natuur.Studie (WAKONA) en omgeving, co√∂rdineren en uitvoeren van onderzoek en meer mensen ervoor warm maken, betere communicatie en afspraken tussen lokale vrijwilligers en afdelingen/verenigingen, kortom het hele idee zoals dat ook achter WAKONA zit.

 

Structuur en werking

  • Voorlopige voorzitter/algemeen verantwoordelijke: Joris Everaert (joris.everaert [at] telenet.be)
  • We vormen een werkgroep binnen WAKONA.
  • We zijn hierbij ook een erkende werkgroep voor o.a. Natuurpunt Studie en vzw Durme, (eventueel met een eigen regioscherm in waarnemingen.be)
  • Daar waar mogelijk werken we met lokale kernen en/of thematische kernen (bv. vanuit Natuurpunt Hamme/'s Heerenbosch, Natuurpunt-Wal, vzw Durme,.. maar ook bv. met een kern vleermuizen) die op dat lokaal niveau/thema kunnen aangesproken worden.
  • We komen bij voorkeur twee keer per jaar samen.

 

laatst bijgewerkt: 01/2024

 

Nuttige informatie -

  • Verslag startvergadering 23 mei 2016 (pdf)

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.