Tuinmeetnet 
VVE WG Dagvlinders 
zoekt enthousiaste deelnemers voor 2024!

 

Outlook aoxsqoug

 

De VVE WG Dagvlinders is een werkgroep die actief is binnen de koepel van de Vlaamse Vereniging voor Entomologie (VVE)

Sinds 2017 hanteert deze werkgroep een tuinmeetnet binnen het Projectgebied Dagvlinders Durme- en Schelde (PDDS) en onderzoekt deze hoe dagvlinders zich handhaven in een sterk verstedelijkt en agrarisch landschap. 

Tijdens de verschillende vliegperiodes noteren we op regelmatige basis het hoogste aantal per vlindersoort dat we die dag in onze tuin zien. De grootte van je tuin speelt geen rol, wél de aanwezigheid van goede nectar- en waardplanten. Je staat er van versteld hoeveel soorten er wel niet aanwezig zijn in de tuin!

Voor dit waardevol laagdrempelige tuinproject zoeken wij nog extra deelnemers met tuinen gelegen in of aan de rand van het PDDS gebied! Extra info vind je terug via www.phegea.org/Dagvlinders/Projecten.htm

 

Op 30 maart gaat de eerstvolgende tuinmeetnetupdate door in BC Molsbroek om 13 u.
Ben je er graag bij, dan eerst even je aanwezigheid bevestigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij kunnen jouw enthousiaste deelname absoluut gebruiken!

VVE WG Dagvlinders

 
gonepterix rhamni 21052023
 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.