Vroege vogels gezocht voor inventarisatie van broedvogels in onze natuurgebieden. Ben je gek op de natuur, heb je een goede basiskennis van vogels en is een beetje vroeg opstaan voor jou geen probleem dan is deze va(ca)natuur iets voor jou.

Wat verwachten wij?

  • Kennis van vogelzang. Eventueel ben je bereid te oefenen met geluidopnames.
  • Je gaat in een natuurgebied ( Kreken van Saleghem, Grote Geule‚Ķ) minstens 7 keer op stap. Je start rond zonsopgang en noteert gedurende 3 uur de zangposten van vogels op een papieren kaart of rechtstreeks via de app OBSMAP.
  • Heb je een computer dan leer je werken met het programma AVIMAP.
  • Je resultaten worden gebruikt in rapporten over natuurkwaliteit

Wat mag je van ons verwachten?

  • Vogelkenners met ervaring helpen je op weg. In het begin ga je mee op stap tijdens broedvogelinventarisaties en leert zo de nodige vaardigheden.
  • Maak je gebruik van de app OBSMAP en de toepassing AVIMAP dan leren wij je werken met deze applicaties. OBSMAP is een app die je kan instaleren op een smartphone en die toelaat van rechtstreeks op het terrein waarnemingen in te voeren met de locatie. AVIMAP is een toepassing via de website die berekent aan de hand van de ingevoerde gegevens hoeveel territoria er aanwezig zijn voor een vogelsoort.
  • Kaartmateriaal kunnen wij je bezorgen. Noteer je de zangposten op een kaart dan zorgen wij voor de verwerking via AVIMAP.

 

Heb je interesse contacteer dan Brigitte Van Passel van de Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 03 7798931

Organisatie: Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord - Natuurpunt Waasland kern Noord

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.